Eredeti nézet Akadálymentesített nézet Betűméret növelés Betűméret csökkentés
1920x645px_youth

Elnökség

Dr. Borhy László

Elnök

Akadémiai díjas régész, történész, ókortörténész, egyetemi tanár, az MTA rendes tagja. 1963-ban született Szombathelyen. 1988-ban szerzett diplomát az ELTE-n. 2018-ban választották az MTA rendes tagjává. 2015-től 2017-es rektorrá választásáig az ELTE Bölcsészettudományi Karának dékánja volt. 2020-ban a Magyar Rektori Konferencia elnökévé választották.

Dr. Merkely Béla

Társelnök

Széchenyi-díjas orvos, kutató, egyetemi tanár, az MTA doktora. 1966-ban született Budapesten. 1991-ben a Semmelweis Egyetemen szerzett orvosi diplomát, azóta az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján dolgozik, amelynek 2012 óta az igazgatója. 2015-től a Semmelweis Egyetem Klinika Központjának elnöke, 2018-tól az egyetem rektora. 2021 óta a Magyar Rektori Konferencia társelnöke. 

Dr. Józsa János

Tiszteletbeli elnök

Akadémiai, Szent-Györgyi- és Gábor Dénes-díjas építőmérnök, egyetemi tanár. 1957-ben született Győrben. 1981-ben diplomázott a BME-n. 2019-től az MTA rendes tagja. 2015-től 2021-ig a BME rektora, majd rektor emeritusa. 2018-tól 2020-ig a Magyar Rektori Konferencia elnöke, majd tiszteletbeli elnöke. 2020-tól 2023-ig az MTA Műszaki Tudományok Osztálya elnöke. 

Dr. Fábián Attila

Alelnök, a Modellváltó Tagozat társelnöke

1990-ben erdőmérnökként a soproni Erdészeti és Faipari, majd 1993-ban közgazdászként a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomázott. 1999-ben doktorált, 2011-ben habilitált. Egyetemi tanár, tudományterülete a regionális tudomány. Öt éven át vezette a Soproni Egyetem (SE) Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karát. 2020. augusztus 1-től a SOE rektora.

Dr. Kovács Levente

Alelnök

Az Óbudai Egyetem rektora, a Magyar Rektori Konferencia elnökségi tagja. Az EU ERC díjas kutatója, az IEEE Hungary Section elnöke, Gábor Dénes díjas kutató. Több mint 500 tudományos cikk szerzője, Stanford 2% adatbázis által jegyzett kutató. A temesvári, a kassai műszaki és a nagyváradi PKE egyetemek díszdoktora.

Dr. András István

Alelnök

2012 óta a Dunaújvárosi Egyetem rektora, habilitált főiskolai tanár. 1967-ben született Bonyhádon. 1994-ben szerzett diplomát a PTE-n. Az MTA köztestületének és a Gazdálkodástudományi Bizottság Kommunikációmenedzsment Munkabizottságának tagja. A lengyelországi Leszno Város Tiszteletbeli Nagykövete. A Magyar Érdemrend tisztikeresztjének díjazottja.

Dr. Deli Gergely

az Állami Tagozat elnöke

Dr. Deli Gergely Pro Cultura Humana, Hajnóczy- és Junior Príma díjas jogász, egyetemi tanár, az MTA doktora. 1980-ban született Pécsett. Az ELTE-n, a Cambridge-i Egyetemen és a New York-i Egyetemen szerezte diplomáit. Kutatási területe a római jog. 2022. február 1-je óta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora. Bátonyterenye város díszpolgára.

Dr. Horváth Zita

a Modellváltó Tagozat elnöke

2020. augusztus 1-jétől a Miskolci Egyetem rektora, korábban felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, előtte a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese, az Egyetem egykori hallgatója. Történészként kutatási területe a kora újkori, újkori magyar történelem, a Habsburg Birodalom története, valamint historiográfia. 

Dr. Sterbenz Tamás

a Modellváltó Tagozat delegáltja

Kosárlabda szakedző végzettségű, a közgazdaságtudomány doktora, egyetemi tanár, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora. 2018 óta a 2022-es rektori kinevezéséig a Magyar Akkreditációs Bizottság tagja, a Sporttudományi Bizottság elnöke volt.

Dr. Kuminetz Géza

az Egyházi Tagozat elnöke

Római katolikus pap, kánonjogász, teológus, egyetemi tanár. Posztgraduális tanulmányait Rómában a Pápai Gergely Egyetemen végezte. 1995-től oktat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, 2006 és 2014 között a Hittudományi Kar dékánja, 2019-től az Egyetem rektora. 2021 óta a PPKE Szent II. János Pál Pápa Kutatóközpontjának vezetője.

Dr. Kocziszky György

a Magánintézményi Tagozat elnöke

Okleveles gépészmérnök, gépipari gazdasági mérnök, egyetemi tanár, Dr. Ing., a közgazdaságtudomány kandidátusa. Pályáját a Miskolci Egyetemen kezdte, ahol hét évig rektorhelyettes volt, nyolc évig pedig dékáni feladatokat látott el. 2023 óta a Budapesti Metropolitan Egyetem rektora. 

Dr. Sepsi Enikő

a Művészeti Egyetemek Rektori Széke (MERSZ) elnöke

2023 szeptemberétől a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, novembertől a Művészeti Egyetemek Rektori Székének (MERSZ) elnöke. 2010-től 2019-ig a KRE BTK dékánja, illetve az egyetem Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézetének alapító vezetője volt, a Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium alapító igazgatója. A francia Akadémiai Pálmák Rendjének lovagja.

Dr. Enghy Sándor

az Egyházi Tagozat delegáltja

Enghy Sándor egyetemi tanár, 1956-ban született. A Sárospataki Református Hittudományi Egyetem rektora.
Kolozsváron szerzett PhD-fokozatot, amelyet a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen honosított. Habilitációját az Evangélikus Hittudományi Egyetemen szerezte.
Németül és hollandul felsőfokon, angolul középfokon, ivrit (héber) nyelven alapfokon beszél.

Támogatóink

  • Konika Minolta logo
  • Microsoft logo
  • Az Európai Unió támogatásával

Hírlevél feliratkozás