Eredeti nézet Akadálymentesített nézet Betűméret növelés Betűméret csökkentés
1920x645px_youth

Elnökség

Dr. Borhy László

Elnök

Akadémiai díjas régész, történész, ókortörténész, egyetemi tanár, az MTA rendes tagja. 1963-ban született Szombathelyen. 1988-ban szerzett diplomát az ELTE-n. 2018-ban választották az MTA rendes tagjává. 2015-től 2017-es rektorrá választásáig az ELTE Bölcsészettudományi Karának dékánja volt. 2020-ban a Magyar Rektori Konferencia elnökévé választották.

Dr. Merkely Béla

Társelnök

Széchenyi-díjas orvos, kutató, egyetemi tanár, az MTA doktora. 1966-ban született Budapesten. 1991-ben a Semmelweis Egyetemen szerzett orvosi diplomát, azóta az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján dolgozik, amelynek 2012 óta az igazgatója. 2015-től a Semmelweis Egyetem Klinika Központjának elnöke, 2018-tól az egyetem rektora. 2021 óta a Magyar Rektori Konferencia társelnöke. 

Dr. Józsa János

Tiszteletbeli elnök

Akadémiai, Szent-györgyi- és Gábor Dénes-díjas építőmérnök, egyetemi tanár. 1957-ben született Győrben. 1981-ben diplomázott a BME-n. 2019-től az MTA rendes tagja. 2015-től 2021-ig a BME rektora, majd rektor emeritusa. 2018-tól 2020-ig a Magyar Rektori Konferencia elnöke, majd tiszteletbeli elnöke. 2020-tól 2023-ig az MTA Műszaki Tudományok Osztálya elnöke. 

Dr. Fábián Attila

Alelnök, a Modellváltó Tagozat társelnöke

1990-ben erdőmérnökként a soproni Erdészeti és Faipari, majd 1993-ban közgazdászként a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomázott. 1999-ben doktorált, 2011-ben habilitált. Egyetemi tanár, tudományterülete a regionális tudomány. Öt éven át vezette a Soproni Egyetem (SE) Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karát. 2020. augusztus 1-től a SE rektora.

Dr. Heidrich Balázs

Alelnök

2016 óta a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora, valamint a Menedzsment és Vállalkozás Tanszék professzora. 2018-tól az MRK elnökségi tagja, majd 2020 júliusától alelnöke. Az Université Catholique de Lille és a kolozsvári Babes Bolyai Egyetem vendégprofesszora. Kutatási területe legfőképpen a családi vállalkozások vezetése, utódlási kérdései és a felsőoktatás szervezeti és kormányzási kérdései.

Dr. Vigh Andrea

az Állami Tagozat elnöke

Liszt-díjas hárfaművész, Prima díjas érdemes művész, 2013 óta a Zeneakadémia rektora. Rendszeresen koncertezik a világ minden pontján (Carnegie Hall, Salzburgi Ünnepi Játékok, Kitara Hall, Zeneakadémia stb.), és számos nemzetközi hárfaverseny zsűritagja. Tíz szólólemeze jelent meg. A 25 éves Gödöllői Hárfafesztivál alapítója és művészeti vezetője.

Dr. Horváth Zita

a Modellváltó Tagozat elnöke

Prof. Dr. Horváth Zita, az MRK Modellváltó tagozat elnöke, 2020. augusztus 1-jétől a Miskolci Egyetem rektora, korábban felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, előtte a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese, az Egyetem egykori hallgatója. Történészként kutatási területe a kora újkori, újkori magyar történelem, a Habsburg Birodalom története, valamint historiográfia. 

Dr. Kuminetz Géza

az Egyházi Tagozat elnöke

Római katolikus pap, kánonjogász, teológus, egyetemi tanár. Posztgraduális tanulmányait Rómában a Pápai Gergely Egyetemen végezte. 1995-től oktat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, 2006 és 2014 között a Hittudományi Kar dékánja, 2019-től az Egyetem rektora. 2021 óta a PPKE Szent II. János Pál Pápa Kutatóközpontjának vezetője.

Dr. Fülöp József

a Művészeti Egyetemek Rektori Széke (MERSZ) elnöke

Egyetemi tanár, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) rektora, vizuális kommunikációs tervezőművész, animációs filmrendező és producer. 
2001-től a MOME oktatója, 2005 óta az animációs oktatás vezetője, a hazai animációs BA és MA képzési programok írója. 2013-tól egyetemi tanár, 2014 óta a MOME rektora. 
2021-től a MERSZ elnöke.

Dr. Kovács Levente

a Modellváltó Tagozat delegáltja

Az Óbudai Egyetem rektora, a Magyar Rektori Konferencia elnökségi tagja. Az EU ERC díjas kutatója, az IEEE Hungary Section elnöke, Gábor Dénes díjas kutató. Több mint 500 tudományos cikk szerzője, Stanford 2% adatbázis által jegyzett kutató. A temesvári, a kassai műszaki és a nagyváradi PKE egyetemek díszdoktora.

Dr. Enghy Sándor

az Egyházi Tagozat delegáltja

Név: Dr. habil. Enghy Sándor, egyetemi tanár
Születési év: 1956
Jelenlegi munkahelye: Sárospataki Református Teológiai Akadémia 
Tudományos fokozata: 
PhD Kolozsvár, honosítva: Debreceni Református Hittudományi Egyetem 
Habilitáció - Evangélikus Hittudományi Egyetem
Egyetemi tanár
Nyelvismeret: Német, Holland felsőfok; Angol középfok; Ivrit alapfok

Támogatóink

  • Konika Minolta logo
  • Microsoft logo
  • Az Európai Unió támogatásával

Hírlevél feliratkozás