Eredeti nézet Akadálymentesített nézet Betűméret növelés Betűméret csökkentés

A MAGYAR REKTORI KONFERENCIA ESÉLYEGYENLŐSÉGI ÉS FENNTARTHATÓSÁGI POLITIKÁJA

A sokszínűség, a jövőnkért és az elkövetkező nemzedékek jövőjéért vállalt felelősségteljes gondolkodás, illetve a diszkriminációmentes cselekvés nagymértékben hozzájárul a szervezetek sikeréhez, az innováció és a kreativitás növeléséhez, a változásokra való gyors reagáláshoz.

Ennek érdekében a Magyar Rektori Konferencia a vonatkozó környezetvédelmi és esélyegyenlőségi jogszabályokkal összhangban a következő értékek betartását tűzte ki célul:

1.

Szervezetünk működése a kölcsönös tisztelet és az egyenlő bánásmód értékeire épül, ezért a sokszínűséget és a különbözőségek elfogadását kiemelt területként kezeljük.

2.

Tájékoztatjuk munkavállalóinkat az egyenlő bánásmód elvének megvalósításával kapcsolatos jogaikról, kötelezettségeikről, és lehetőséget biztosítunk számukra a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtésére, az élethelyzetüknek és választásuknak megfelelő egyéni fejlődésre, ennek érdekében lehetőséget biztosítunk a részmunkaidős és/vagy a feladatok jellegétől függően a távmunkavégzés keretében történő foglalkoztatásra.

3.

A pártatlan és megkülönböztetésmentes eljárás elveit betartva a felsőoktatási intézmények vezetői kapcsolattartásának érdekében rendszeres fórumot biztosítunk, ahol lehetőség nyílik a vélemények kicserélésére és a jogszabályok által meghatározott körben döntések, határozatok meghozatalára.

4.

Rendezvényeink szervezése során a jelentkezéstől a megvalósulásig különleges figyelmet fordítunk a biztonságos, előítéletmentes és támogató szervezésre, lebonyolításra. Nyilvános eseményeken kommunikációnkban esélytudatosságot fejezünk ki, és ezt a partnereinktől is elvárjuk. Nem közvetítünk szegregációt, illetve igyekszünk csökkenteni a különböző csoportokra vonatkozó meglévő előítéleteket.

5.

Partnereinkkel hosszútávú fenntartható együttműködésre törekszünk, melynek érdekében dokumentumainkat elsősorban elektronikus úton kezeljük, információinkat honlapunkon vagy elektronikus úton osztjuk meg, illetve egyeztető megbeszéléseink többségét online tartjuk meg.

6.

Törekszünk arra, hogy a védett természeti és kulturális értékeket megőrizzük, és a fejlesztések során a fenntarthatósági szempontok érvényesüljenek, az elkészített eredménytermékek felhasználhatók legyenek valamilyen további munkafolyamatban vagy hátrányos helyzetű személyek/csoportok számára segítséget nyújtsanak, a célcsoportunk számára a fejlesztés eredményéhez való hozzáférést aktívan segítjük.

7.

A vonatkozó jogszabályok alapján előírt kötelezettségeken túl is törekszünk a honlapok fejlesztése esetén az akadálymentesség elérésére.

8.

Minden olyan esetet dokumentáltan kivizsgálunk, mely sérti az esélyegyelőség és a fenntarthatóság alapelveit.

Támogatóink

  • Konika Minolta logo
  • Microsoft logo
  • Az Európai Unió támogatásával

Hírlevél feliratkozás