Eredeti nézet Akadálymentesített nézet Betűméret növelés Betűméret csökkentés
1128x677px_tu3

Az MRK 2024-es nyári tábora: Kulturális csereprogram a kárpátaljai diákok számára

A Magyar Rektori Konferencia 2024-ben társadalmi felelősségvállalásának részeként ismét nyári tábort szervezett a határon túli kárpátaljai hallgatók számára. Az Ukrajnából érkezett delegáció idei programjára július 7-13. között került sor. A táborban a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola két tudományos műhelye, a Kölcsey Ferenc Szakkollégium és a Zrínyi Ilona Kárpátaljai Magyar Szakkollégium hallgatói vettek részt, egy kísérő tanár és további 3 kolléga kíséretében.

 Az egyhetes program keretében a diákok a Soproni Egyetem által szervezett programokon vettek részt, többek között jártak az Esterházy Palota Erdészeti Múzeumban, az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpontban és sétát tettek a Botanikus Kertben. A soproni látogatást követően Budapesten csatlakoztak az Eötvös Loránd Tudományegyetem évente megrendezésre kerülő Kárpát-medencei Nyári Egyetemének előadásaihoz, illetve meglátogatták Budapest nevezetességeit.

Az MRK szakmai előadásokat szervezett a diákok számára a győri Széchenyi István Egyetem oktatói közreműködésével, melynek keretében a két intézmény képviselői jobban megismerhették egymást, a diákok körbejárták Győr nevezetességeit, illetve a Pannonhalmi Apátságot is megtekintették a győri egyetem szervezőivel. A tábor zárásaképpen a Gödöllői Királyi Kastélyt látogatták meg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem támogatásának köszönhetően.

Köszönettel tartozunk a programok szervezésében nyújtott segítségért és támogatásért társszervező tagintézményeinknek; a Soproni Egyetemnek, az Eötvös Loránd Tudományegyetemnek, a Széchenyi István Egyetemnek és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemnek.

 

A Főiskola cikke az alábbi linken olvasható: https://kmf.uz.ua/hu/hirek/magyarorszagi-tanulmanyuton-vettek-reszt-a-zrinyi-ilona-es-a-kolcsey-ferenc-szakkollegium-osztondijasai/

 

 

 

 

 

 

 

Támogatóink

  • Konika Minolta logo
  • Microsoft logo
  • Az Európai Unió támogatásával

Hírlevél feliratkozás