Eredeti nézet Akadálymentesített nézet Betűméret növelés Betűméret csökkentés
1128x677px_img_0289

Tisztújító ülést tartott a Magyar Rektori Konferencia Plénuma

2024. május 30-án plenáris ülés keretében elnököt és alelnököket választott a Magyar Rektori Konferencia.

Az elnöki tisztséget 2024. július 1-jétől kezdődően továbbra is Dr. Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora tölti be. Dr. Fábián Attilát, a Soproni Egyetem rektorát szintén újraválasztották, így további 2 évig ő tölti be az egyik alelnöki pozíciót. Az alkalmazott tudományok egyetemeket Dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora képviseli az alelnökök között, ezzel ő újra bekerült az MRK elnökségébe. A harmadik alelnökként Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora került megválasztásra, aki eddig az MRK Modellváltó Tagozat delegáltjaként szerepelt az elnökségben.
 
A tisztújítás az MRK Modellváltó Tagozatának ülésén folytatódott, ahol Dr. Sterbenz Tamást, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektorát választották meg elnökségi delegáltként.
 
Az MRK plenáris ülésén Dr. Holló Péter mutatkozott be új rektorként. Négy rektort köszöntöttek rektori mandátumuk lejártával: Dr. Czigány Tibort (BME), Dr. Fülöp Józsefet (MOME), Dr. Gelencsér Andrást (PE) és Dr. Vigh Andreát (LFZE). Dr. Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora gyönyörű hárfajátékával köszönte meg rektortársainak az együtt eltöltött 10 évet. Dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora előadásában bemutatta a Korbarát Egyetemi Hálózat létrehozásának terveit, ezt követően pedig Perényi Petra tájékoztatta a Plénumot az „RRF-2.1.1-21-2022-00001 A felsőoktatási képzések ágazati modernizációja” című projekt zárásáról és az MRK nemzetközi projektjeiről. A tisztújítás mellett a plénum megválasztotta az MRK Felügyelőbizottságát a korábbi évekkel azonos összetételben (Sándorné Dr. Kriszt Éva, Dr. Fodor György és Dr. Zéman Zoltán). Az ülésen került sor a szervezet beszámolójának elfogadására.
 

 

Fotó: Óbudai Egyetem - Sárai Judit

Támogatóink

  • Konika Minolta logo
  • Microsoft logo
  • Az Európai Unió támogatásával

Hírlevél feliratkozás