Eredeti nézet Akadálymentesített nézet Betűméret növelés Betűméret csökkentés
plenum_kep

Kecskeméten ülésezett az MRK plénuma

2023. október 25-én tartotta plenáris ülését a Magyar Rektori Konferencia a kecskeméti Neumann János Egyetem (NJE) campusának új épületében.

Borhy Lászlónak, az MRK elnökének és Fülöp Tamásnak, az NJE rektorának köszöntői után Hankó Balázs, felsőoktatásért és innovációért felelős államtitkár tudománymetriai kérdésekről tartott előadást.

Az államtitkárt Kollár László, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára követte, aki az MTA elnökségi bizottságának jelentését mutatta be, amely a kifogásolható gyakorlatot folytató folyóiratok cikkeinek kezelésére vonatkozóan fogalmaz meg javaslatokat, és térképezi fel a jelenség hátterét. Vanó Renáta, az Oktatási Hivatal elnökhelyettese a megváltozott felvételi rendszer újításait és fejlesztéseit vázolta, és fontos feladatokra hívta fel a figyelmet. Perényi Petra, az MRK nemzetközi és európai titkára „A felsőoktatási képzések ágazati modernizációja – RRF-2.1.1-21” című projekt célját és eredményeit foglalta össze, bemutatva a jelen projektidőszak disszeminációs eseményeinek időbeli ütemezését. Az ülés végén Dubéczi Zoltán főtitkár az MRK társadalmi felelősségvállalása keretében megvalósított projektjeket ismertette röviden.

Támogatóink

  • Konika Minolta logo
  • Microsoft logo
  • Az Európai Unió támogatásával

Hírlevél feliratkozás