Eredeti nézet Akadálymentesített nézet Betűméret növelés Betűméret csökkentés
1128x677px_rollups

Debating Skills – Diák Vitaverseny Szakmai Nap 2024

2024. május 25-én az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziumban került megrendezésre a Debating Skills – Diák Vitaverseny felkészítő magyar nyelvű szakmai napja. A program keretében a résztvevő három fős diákcsapatok megmérették magukat különböző témákban, mint például a környezetvédelem, a korosztályukat érintő társadalmi kérdések és egyéb EU szakpolitikai témák. 
Két teljes vitakört követően szerzett pontszámaik alapján két csapat szerepelt a döntőben, melyet végül az Európa 2000 Gimnázium 11. osztályos csapata nyert meg. 

A Szakmai Nap célja, hogy az érdeklődő diákok és felkészítő tanáraik jobban megismerkedjenek a vitakultúrával, és hogy magyar nyelven kipróbálhassák magukat a 2024. november 23-án megrendezésre kerülő Debating Skills – Diák Vitaverseny angol nyelvű hazai fordulója előtt. A Debating Skills – Diák Vitaverseny magyar nemzeti fordulójának győztes csapata 2025 áprilisában képviselheti majd hazánkat Brüsszelben a nemzetközi fordulóban, melyre szintén angol nyelven kerül majd sor. A pedagógusok képzését is magában foglaló projektet a portugál CEPCEP (The Research Centre on Peoples and Cultures of Universidade Católica Portuguesa) szervezeten keresztül a Porticus Iberia támogatásával valósítjuk meg.

A Debating Skills vitaverseny projekt és a szakmai program megvalósításában az MRK Connexus Mobilitás Alapítvány konzorciumi partnere az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete és a Gyakorlóiskolák Iskolaszövetsége
 

Támogatóink

  • Konika Minolta logo
  • Microsoft logo
  • Az Európai Unió támogatásával

Hírlevél feliratkozás