Eredeti nézet Akadálymentesített nézet Betűméret növelés Betűméret csökkentés
1128x677px_ulesen3

Az MRK Egyházi Tagozata ülésezett Sárospatakon

A Sárospataki Református Hittudományi Egyetemen, a régi sárospataki kollégiumban találkoztak az egyházi fenntartású felsőoktatási intézmények rektorai 2024. október 3-án. 
 
A találkozó egy közös istentisztelettel vette kezdetét az egyetem imatermében, Dr. Csomós József igehirdetésével. A közös ebédet és rövid sétát követően a tagozati ülés az egyetem épületében folytatódott. Az ülést Dr. Enghy Sándor, a Sárospataki Református Hittudományi Egyetem rektora nyitotta meg, majd Dr. Kuminetz Géza, az MRK Egyházi Tagozatának elnöke, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora mondott köszöntőt. A megbeszélés során Heuer Orsolya, jogi titkár az MRK tevékenységéről tájékoztatta a résztvevőket. A tanácskozás érintette a távoktatás és online képzés kérdéskörét, a mikrotanúsítvánnyal záruló képzéseket, a finanszírozási szerződések indikátorainak teljesíthetőségét és a kis szakok racionalizálásának jó példáját. Az ülésen megállapodtak a rendszeres találkozókban, és egy lehetséges menetrend tervét is elfogadták a rektorok. Az MRK Egyházi Tagozatának tagjai fél év múlva, 2025 tavaszán az Evangélikus Hittudományi Egyetemen fognak találkozni.
 
A megbeszélést követően lehetőség nyílt megtekinteni a Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményéből a Nagykönyvtárat. A csodálatosan helyreállított könyvtárban a rektorok számára könyvritkaságokat mutatott be Dr. Kovács Áron, a Nagykönyvtár tudományos munkatársa.
 

Támogatóink

  • Konika Minolta logo
  • Az Európai Unió támogatásával

Hírlevél feliratkozás