Eredeti nézet Akadálymentesített nézet Betűméret növelés Betűméret csökkentés
foto_fentrol

220 fő részvételével tartotta meg disszeminációs konferenciáját az MRK az RRF-2.1.1-21.-2022-00001 A felsőoktatási képzések ágazati modernizációja c. projekt keretében

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2023. október 11-én megtartott konferenciát Dr. Hankó Balázs, innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár nyitotta meg, aki köszöntő beszédében hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a felsőoktatási intézmények képesek legyenek gyorsan reagálni a munkaerőpiac gyorsan változó igényeire, és ehhez kapcsolódóan kitért a felsőoktatási és a szakképzési terület együttműködésének szükségességére is.  Államtitkár úr beszédét követően a projekt konzorciumi szakmai vezetője, Mosolygóné dr. Gődény Ágnes mutatta be a minőségbiztosítási eszközök projektben megvalósított fejlesztési folyamatát, Dr. Vanó Renáta az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese a fejlesztésekhez kapcsolódó nyilvántartási és felvételi aspektusokat ismertette.

Ezt követően az MRK projektben kidolgozott, a felsőoktatási képzések megújítását célzó ajánlása került fókuszba a rendezvény hátralevő részében. Perényi Petra, a Magyar Rektori Konferencia RRF szakmai vezetője összefoglalta a szakmai javaslatcsomag lényegi elemeit és a kidolgozás folyamatát, később pedig a képzési területek szakértői ismertették az államtudományi, a műszaki, az agrár, az informatikai, a gazdaságtudományi és a természettudományi képzési terület fejlesztési javaslatának sajátosságait.  A konferenciát a mikrotanúsítványok hazai felsőoktatási rendszerbe történő bevezetésével kapcsolatos helyzetkép zárta.

A konferencián bemutatott prezentációk az alábbi linken érhetőek el: link

Támogatóink

  • Konika Minolta logo
  • Microsoft logo
  • Az Európai Unió támogatásával

Hírlevél feliratkozás