Eredeti nézet Akadálymentesített nézet Betűméret növelés Betűméret csökkentés
1128x677px_20230519_bge_1

2023. május 19-én tartotta plenáris ülését és RRF disszeminációs konferenciáját a Magyar Rektori Konferencia

2023. május 19-én disszeminációs konferenciát és kibővített plenáris ülést tartott a Magyar Rektori Konferencia. Az ülés első felében “A felsőoktatási képzések ágazati modernizációja” című, RRF-2.1.1-21-2022-00001 azonosítószámú projekt keretében tartott tanácskozást a MAB-OH-MRK konzorcium. A konzorciumi partnerek előadását követően az MRK Gazdaságtudományok Bizottságának elnöke, Sándorné Kriszt Éva mutatta be az egyik pilot-képzési terület, a gazdaságtudományok terén elért eddigi előremutató eredményeket. Majd rövid összefoglalót hallhattak az ülés résztvevői az ESCO kompetenciák sajátosságairól és a projekt eredményeihez való viszonyáról.

A plenáris ülésen Borhy László elnök úr köszöntőjét követően az új rektorok mutatkoztak be, majd Vanó Renáta, az Oktatási Hivatal elnökhelyettese osztotta meg a megváltozott felvételi rendszer sajátosságait és eredményeit a résztvevőkkel. Perényi Petra, az MRK RRF szakmai vezetője ismertette az MRK projektjeit. Ezt követte az MRK társelnökének megválasztása, amelynek keretében Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora került újraválasztásra 2 éves időtartamra.

A választást követően az MRK Plénuma elfogadta a 2022. évi beszámolót és a 2023. évre vonatkozó költségvetési tervet. Az ülés végén Holl András, az MTA Könyvtár és Információs Központ informatikai főigazgató-helyettese a felsőoktatási intézmények publikációival kapcsolatos kérdésekre és problémákra hívta fel az egyetemek figyelmét.

A konferencián bemutatott prezentációk az alábbi linken érhetőek el: link

Támogatóink

  • Konika Minolta logo
  • Microsoft logo
  • Az Európai Unió támogatásával

Hírlevél feliratkozás